Secutape® fixaties voor katheters, drains, sondes en tubes

Voorkom complicaties

Een goede fixering en trekontlasting van uw katheters en drains voorkomt het ontstaan van complicaties. Problemen als verschuiving of lekkage door onvoldoende fixatie zijn onwenselijk, vergen tijd en veroorzaken bijkomende kosten.

De aandacht voor een goede fixatie van katheters en drains ligt in het verlengde van de noodzaak tot een juiste katheterisatie.

Niet voor niets is de richtlijn voor verblijfskatheters de eerste EAUN richtlijn die vertaald is in het Nederlands (zie te downloaden document op deze pagina).

Geen huidirritatie

Het zuurstofdoorlatende materiaal en de anti-allergische kleefstof van Secutape fixatiepleisters veroorzaken zelfs na langdurig gebruik geen huidirritatie. De fixatiepleister kan meerdere dagen blijven zitten, men verwisselt alleen de katheter, sonde of drain. Secutape mag zelfs nat worden .

Eenvoudig in het gebruik

  • Reinig/ontvet de huid en wrijf deze droog met een tissue of gaas.
  • Verwijder de plakstrook aan de achterzijde van de Secutape en bevestig de fixatiepleister op de gewenste positie. Goed aandrukken.
  • Open vervolgens de klittenband-flap en plaats de katheter of drain op de klevende ondergrond. Sluit de flap.
  • Zelfs na enkele uren blijft de kleefkracht optimaal en kan de katheter veelvuldig worden gewisseld.

Assortiment Secutape® fixaties

Secutape fixatiemateriaal is er in vele soorten en maten. Voor katheters, suprapubische katheters, drains, thoraxdrains, neussondes en tubes, Secutape heeft altijd een passende fixatie.
Voor het vastzetten van één of meerdere lijnen aan beddengoed of kleding is er de Krokofix-serie.

 

Een volledig overzicht vindt u in de te downloaden catalogus op deze pagina.