8501201 Secutape Fixatieset voor grote lumina - Vliesbasis

Onze beste fixatie voor dikke "slangen". Deze tweedelige fixatieset is speciaal ontwikkeld voor het bevestigen van een thoraxdrain. Natuurlijk is de fixatie ook geschikt als trekontlasting voor alle andere "dikke slangen".

 

De fixatie bestaat uit een houder met klittenbandsluiting en een huidvriendelijk vlies. De houder heeft een speciale ergonomische vorm voor een grote houdkracht. In geval van huidbeschadiging is deze fixatieset op basis van hydrocolloïd geschikt.


De fixatie houdt zelfs stand als deze nat wordt, bijvoorbeeld als de patiënt wordt gewassen.
Het bevestigingsgedeelte heeft een gedeeltelijke antisliplaag die, in tegenstelling tot lijm, ook siliconenslangen stevig vasthoudt.

Fixatie en trekontlasting voor:

Thoraxdrainages
Zuig-irrigatiekatheters
Grote wonddrains
Tractiebevestiging van femorale katheters
ECMO been drains
Aandrijflijnen voor kunstharten, enz.

Toepassing

Trek het beschermpapier aan de achterkant van de houder eraf en plak de houder op een geschikte plaats op de gereinigde huid.

Graag de houder na het aanbrengen nog een beetje vormen en niet meteen te belasten. Het materiaal heeft wat warmte nodig om goed te blijven plakken.

Verwijder vervolgens de beschermfolie van de houder en plaats de tube in de plakstrook, zoals op de foto. Druk kort aan en plaats met beide handen de uiteinden van de tape kruislings op de klittenbandstrook. Druk vervolgens licht aan.

Let op de tekeningen: het houderdeel mag niet te veel worden uitgerekt, anders komen de uiteinden van de houder los.

Bij een goede bevestiging krijgt u een zeer goede en betrouwbare bevestiging. De fixatie kan verschillende keren worden geopend en gesloten.


Houd de houder altijd met één vinger vast bij het openen, anders bestaat het risico dat de hele houder afscheurt door de zeer grote bevestigingskracht.

Artikelnummer: 8501201

ZI-nummer: 15555437

Afmeting: 12 x 6 cm

Per stuk verpakt in zak van 25

4 x 25 stuks in een omdoos