Injecteerbare implantaten voor behandeling van vesico-ureterale reflux (VUR) 

Dexell®

Urotex Medical heeft  Dexell® in de Benelux geïntroduceerd. Dexell is een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor de behandeling van Vesico Ureterale Reflux (VUR).

Samenstelling Dexell®

Dexell is een biocompatibel en biologisch oplosbaar injecteerbaar implantaat op basis van dextranomeermicrodeeltjes en cross-linked hyaluronzuur.

Dexell wordt geleverd in spuiten van 1 ml. Een spuit bevat:

  • Cross-linked hyaluronzuur natriumzout,
  • Dextranomeer particles,
  • Natriumchloride,
  • Water voor injectie.

De componenten van Dexell zijn niet-allergeen en migreren niet.

Injectiekatheters

Wij leveren tevens verschillende rigide en flexibele injectiekatheters die geschikt zijn voor endoscopisch gebruik (ook voor de kinderscoop).

Toepassing bij vesico-ureterale reflux

Subureterale injecties met materialen die hyaluronzuur en dextranomeer bevatten worden wereldwijd veelvuldig gebruikt en hebben hun waarde bij de behandeling van vesico-ureterale reflux reeds bewezen. De procedure is relatief makkelijk en snel uit te voeren.

De ingreep kan worden beschouwd als alternatief voor langdurige profylaxe met antibiotica en worden gebruikt om terugkerende Urinary Tract Infections (UTI) en schade aan de nieren te voorkomen.

De endoscopische procedure is ook een goed alternatief voor een chirurgische ingreep bij kinderen met een reflux graad II-IV en laat de mogelijkheid open om  alsnog operatief in te grijpen.