Natriumhyaluronaatoplossing voor de behandeling van Intercystitiële Cystitis

Hyaluron - Hyacyst

HYACYST® is geclassificeerd als een medisch product dat bestaat uit sterk gezuiverd natuurlijk hyaluronzuur van niet-dierlijke oorsprong in gebufferd fysiologisch natriumchloride, met een pH van 7.1-7.3. Hyacyst® is een viskeuze oplossing die bestaat uit een fractie met een laag moleculair gewicht, en het wordt gebruikt als een steriele spoelvloeistof met urotheliale veranderingen in de ureter, de urineblaas en het eerste deel van de plasbuis.

HYACYST® heeft geen farmacologisch effect op het weefsel na de introductie. Het effect is gebaseerd op fysieke eigenschappen.

Zo is bekend dat urotheliale ontstekingen tot een verlies van hyaluronzuur in het slijmvlies. Een verlies van hyaluronzuur in het vasculaire slijmvlies treedt vooral op bij een interstitiële blaasontsteking. (IC) Het urotheel kan worden geregenereerd door de vervanging van hyaluronzuur.

De rol van natriumhyaluronaat in interstitiële cystitis

Een hypothese is dat er een defect is in de epitheliale permeabele barrières aan het oppervlak van de blaaslaag van interstitiële cystitispatiënten.

Er wordt aangenomen dat de GAG-laag een rol speelt tegen de irriterende bestanddelen van de urine (zoals carcinogenen van micro-organismen, kristallen en andere stoffen). Anders kunnen ze doordringen tot de meer gevoelige blaaslaag.

Wat doet HYACYST?

HYACYST vervangt tijdelijk de gebrekkige GAG-laag op de blaaswand en helpt zo de pijn te verlichten, de frequentie te verlagen en de  interstitiële blaasontsteking te verlichten. Onderzoek heeft aangetoond dat HYACYST verlichting kan bieden bij deze symptomen, daar waar andere behandelingen hebben gefaald.

Beoogd gebruik

  • Interstitiële blaasontsteking / Pijnlijk blaassyndroom
  • Hemorragische blaasontsteking
  • Terugkerende bacteriële blaasontsteking
  • Stralingscystitis
  • Chemotherapie- geïnduceerde blaasontsteking

Samenstelling

50ml HYACYST in 50ml spuit bevat 120 mg natriumhyaluronaat.